Парламентът изненадващо отложи насроченото за днес обсъждане на предложението за

...
Парламентът изненадващо отложи насроченото за днес обсъждане на предложението за
Коментари Харесай

Депутатите решиха да не се глобяват сериозно за неизвинени отсъствия

Парламентът изненадващо отсрочи плануваното за през днешния ден разискване на предлагането за смяна в правилника си, с което се предвиждаха по-тежки финансови наказания за отсъстващите без уважителна причина депутати, съобщи БГНЕС.

Предложението за отсрочване направи депутатът от ГЕРБ и ръководител на Правната комисия Данаил Кирилов.

„ Необходимо е още техническо време за подготовката на отчета за потребностите на това разискване “, съобщи той от парламентарната естрада. Кога ще се състои дебатът обаче не стана ясно.

Вчера ръководената от него комисия гласоподава и одобри предлагането на НФСБ, което планува при безпричинно неявяване на три следващи или общо пет пленарни съвещание, да се удържа цялата заплата на народния представител и да не се дават пари за спомагателни разноски. Според в този момент настоящите текстове, даже и народен представител да не влезе цялостен месец в пленарна зала, той получава една трета от заплата си, както и пари за представителни разноски.

Мярката срещна отпор от страна на Движение за права и свободи, които показаха противоречие с нейните претекстове.

Повод за предлаганите по-тежки финансови наказания стана парламентарната група на Българска социалистическа партия, чиито депутати към този момент втора седмица не вземат участие в съвещанията на Народното събрание и комисиите в символ на неодобрение против измененията в Изборния кодекс.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР