Парламентът излезе във Великденска ваканция до 8 май, днес беше

...
Парламентът излезе във Великденска ваканция до 8 май, днес беше
Коментари Харесай

Депутатите излязоха във Великденска ваканция

Парламентът излезе във Великденска почивка до 8 май, през днешния ден беше последния му работен ден за шестата пленарна сесия на 44-ото Народно заседание.

Съгласно правилника за организацията и активността на Народното събрание депутатите почиват 10 дни по Великденските празници от Разпети петък. Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов разгласи идващото постоянно съвещание на 8 май от 9.00 ч.

Преди това Митко Полихронов постави клетва и зае депутатското място на подалия оставка Делян Добрев от ГЕРБ. Той е десетият в хасковската листа на партията за предварителните парламентарни избори през 2017 година. Преди него четирима се отхвърлиха - Валентин Ангелов, бургазлията и заместник-министър на енергетиката Жечо Станков, доктор Ангел Кунчев, който е основен държавен здравен контрольор, както и Бони Петрунова, която пък е шеф на Националния исторически музей. До заклеването си като депутат Митко Полихронов беше заместник-председател на Общинския съвет в Хасково.

Припомняме, че подобен всеобщ отвод от депутатско място имаше и от региона на Велико Търново, откакто Цветан Цветанов подаде оставка като депутат. И от там четирима души подадоха отвод в ЦИК.

Според политически анализатори това отвращение за сядане на депутатската банка се дължи на гръмналия скандал с жилищата и парцелите на хора от висшия ешелон на властта. Оттук нататък е ясно, че всеки, който влиза в политиката би трябвало да е безупречен и транспарантен за обществото, защото имотното му положение и дейностите му ще се гледат под лупа от обществото и медиите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР