Парламентът избра тримата нови министри. Петя Аврамова, Росен Желязков и

...
Парламентът избра тримата нови министри. Петя Аврамова, Росен Желязков и
Коментари Харесай

Тримата нови министри се заклеха


Парламентът избра тримата нови министри. Петя Аврамова, Росен Желязков и Младен Маринов се заклеха и поемат районното, транспортното и вътрешното министерство, оповестява NOVA.

Първо беше освободен Ивайло Московски като министър на превоза. Гласуваха 216 депутати, за бяха 208, срещу 8, въздържали се няма. Народно събрание избра незабавно по-късно Росен Желязков за министър на превоза, гласоподаваха 213 депутати, за 125, срещу 88, въздържали се няма.

Освободен беше и Николай Нанков като районен министър. Гласуваха 213 депутати, за 205, срещу 8, въздържали се няма. Веднага по-късно Народно събрание избра Петя Аврамова за районен министър. Гласуваха 215 депутати, за 125, срещу 90, въздържали се няма.

Накрая депутатите освободиха Валентин Радев като вътрешен министър. Гласуваха 216 депутати, „ за” 207, „ против” 9, въздържали се няма. Веднага по-късно Народно събрание избра досегашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов за министър на вътрешните работи. Гласуваха 216 депутати, „ за” бяха 126, срещу 90, въздържали се няма.

Преди да бъде определен Росен Желязков сподели, че няма да се крие като щит зад Министерския съвет.

„ Като претенденти за министри не бихме се крили като зад щит с програмата за ръководство, а бихме поели явен и безапелационен ангажимент. Ангажиментът, който поемам, в случай че бъда определен за министър на превоза, е да се опитам всички скептични чувства за усвояването на запаси и процедури да получат своите структурни и официални гаранции за правомерност и ефективност”, съобщи Желязков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР