Парламентът избра новите министри . Петя Аврамова, Росен Желязков и

...
Парламентът избра новите министри . Петя Аврамова, Росен Желязков и
Коментари Харесай

Станаха ясни тримата нови министри

Парламентът избра новите министри. Петя Аврамова, Росен Желязков и Младен Маринов поемат районното, транспортното и вътрешното министерство, съобщи Нова телевизия.

Първо беше освободен Ивайло Московски като министър на превоза. Гласуваха 216 депутати, за бяха 208, срещу 8 въздържали се няма. Народно събрание избра незабавно по-късно Росен Желязков за министър на превоза, гласоподаваха 213 депутати, за 125, срещу 88, въздържали се няма.

След това беше освободен и Николай Нанков като районен министър. Гласуваха 213 депутати, за 205, срещу 8, въздържали се няма. Веднага по-късно Народно събрание избра Петя Аврамова за районен министър. Гласуваха 215 депутати, за 125, срещу 90, въздържали се няма.

Преди да бъде определен Росен Желязков сподели, че няма да се крие като щит зад Министерския съвет.

„ Като претенденти за министри не бихме се крили като зад щит с програмата за ръководство, а бихме поели явен и безапелационен ангажимент. Ангажиментът, който поемам, в случай че бъда определен за министър на превоза, е да се опитам всички скептични чувства за усвояването на запаси и процедури да получат своите структурни и официални гаранции за правомерност и успеваемост ”, съобщи Желязков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР