Парламентът избра номинирания от ГЕРБ-СД Димитър Радев за гуверньор на

...
Парламентът избра номинирания от ГЕРБ-СД Димитър Радев за гуверньор на
Коментари Харесай

Димитър Радев получи нов 6-годишен мандат начело на БНБ

Парламентът избра номинирания от ГЕРБ-СД Димитър Радев за гуверньор на Българска народна банка за нов 6-годишен мандат. Той беше подсилен с гласовете на 155 депутати от " Продължаваме промяната - Демократична България "  и Движение за права и свободи.  " Против " бяха 67 народни представители от " Възраждане ", " Българска социалистическа партия за България " и  " ИТН ". 

Другият кандидат - Любомир Христов, повдигнат от " Възраждане ", събра 39 гласа " за ", 135 " срещу " и 47 " въздържали се ",  с което кандидатурата му не бе утвърдена от народните представители.  

" Едно от най-важните условия, които сложих, когато одобрих да бъда номиниран за управител беше, че управлението на Българска народна банка би трябвало да бъде определено с необятна политическа поддръжка. Широката политическа поддръжка е мощен фактор за независимостта на централната банка. Целта е да се реализира пресечната точка сред политическия и експертния метод. Двама от моите любимци получиха индикация за задоволително необятна поддръжка. Утре ще предлагам Андрей Гюров и Петър Чобанов за подуправители на Българската национална банка ", разгласи на брифинг в Народното събрание гуверньорът на Българска народна банка Димитър Радев, откакто Народното събрание го избра на поста. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР