Парламентът има две задачи, които трябва да свърши - да

...
Парламентът има две задачи, които трябва да свърши - да
Коментари Харесай

Костадинов: Случващото се слага достоен некролог на работата на този парламент

Парламентът има две задания, които би трябвало да свърши - да се гласоподава вотът на съмнение през днешния ден и в идващите дни да се одобри актуализацията на бюджета за 2022 година на второ четене.
Това сподели водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов. На брифинг в Народното събрание той съобщи, че има и трета задача - президентът да разпусне настоящето Народно заседание.
„ Всичко това, което се случва в българския парламент, считаме, че сега поставя един заслужен некролог на работата на това Народно заседание. Видяхме по какъв начин е допустимо представители на антагонистични партии, отричащи една на друга съществуването си през последните 30 години, могат да се прегръщат другарски по площадите “, сподели Костадинов.
"Този парламент изчерпа своя честен мандат. Остават му още няколко седмици, с цел да изчерпи и своя управнически мандат. За нас той е изцяло делегитимиран ", сподели още той.
Днес Народното събрание не съумя да събере кворум, с цел да открие постоянното пленарно съвещание. В дневния ред на депутатите бяха процедурните правила и изборът на нов ръководител на Народното събрание, откакто преди седмица Никола Минчев бе предварително освободен от поста.
Костадинов сподели, че на председателски съвет от „ Възраждане “ са изразили мнение, че не е редно точката за избор на ръководител на Народно събрание да бъде преди гласуването на вота на съмнение.
"В България има политическа рецесия и тя е провокирана от дейностите и бездействията на българското държавно управление ", сподели още той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР