Парламентът има две задачи, които трябва да свърши - да

...
Парламентът има две задачи, които трябва да свърши - да
Коментари Харесай

Костадинов: Случващото се в момента слага достоен некролог на работата на този парламент


Парламентът има две задания, които би трябвало да свърши - да се гласоподава вотът на съмнение през днешния ден и в идващите дни да се одобри актуализацията на бюджета за 2022 година на второ четене.

Това сподели водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов. На брифинг в Народното събрание той съобщи, че има и трета задача - президентът да разпусне настоящето Народно заседание.

„ Всичко това, което се случва в българския парламент, считаме, че сега поставя един заслужен некролог на работата на това Народно заседание. Видяхме по какъв начин е допустимо представители на антагонистични партии, отричащи една на друга съществуването си през последните 30 години, могат да се прегръщат другарски по площадите “, сподели Костадинов.

" Този парламент изчерпа своя честен мандат. Остават му още няколко седмици, с цел да изчерпи и своя управнически мандат. За нас той е изцяло делегитимиран ", сподели още той.

Днес Народното събрание не съумя да събере кворум, с цел да открие постоянното пленарно съвещание. В дневния ред на депутатите бяха процедурните правила и изборът на нов ръководител на Народното събрание, откакто преди седмица Никола Минчев бе предварително освободен от поста.

Костадинов сподели, че на председателски съвет от „ Възраждане “ са изразили мнение, че не е редно точката за избор на ръководител на Народно събрание да бъде преди гласуването на вота на съмнение.

" В България има политическа рецесия и тя е провокирана от дейностите и бездействията на българското държавно управление ", сподели още той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР