Парламентът гледа на второ четене строгите мерки срещу коронавируса. В

...
Парламентът гледа на второ четене строгите мерки срещу коронавируса. В
Коментари Харесай

Депутатите гласуват закона за мерките при извънредно положение на второ четене

 Парламентът гледа на второ четене строгите ограничения против ковид. В четвъртък той мина и на Правна комисия, чието заседание продължи 8 часа и беше прекъсвано за доуточняване на това какви текстове да се гласоподават.

От документа отпаднаха точките, които предвиждаха сурови санкции за медици, отказали да лекуват пациенти с ковид. Това, което през днешния ден влиза в пленарна зала, урежда възбрана за запор върху пенсии, заплати, движимо и недвижимо имущество, банкови сметки.

Законът регламентира и кои търговци и заведения имат право да работят, както и кой да е редът за стартиране в отпуск на работниците заради рецесията към ковид.

Днес повече от час лиши на депутатите единствено да гласоподават заглавието на закона. От страна на Българска социалистическа партия се чуха отзиви, че се приема напълно нов закон.

Сутринта депутатите Веселин Марешки и Кръстина Таскова се появиха в пленарна зала в цялостна карантинна екипировка със защитни костюми.

" Моля да помолите сътрудниците, които са прекалили със санитарните условия, да изоставен пленарната зала, да се преоблекат във типа, в който би следвало да заседават висшия орган на републиката ", прикани Валери Жаблянов от Българска социалистическа партия.

" Ние, за жалост, даваме най-отвратителния образец. Във всички вести, до момента в който пътувах към Народно събрание, се говореше, че единствените места, в които не се съблюдава Законът, процедурите и заповедта на ген.-майор професор Мутафчийски да сме на два метра един от различен и да не се скупчваме, това са " Столипиново " и българският парламент ", съобщи Веселин Марешки, ръководител на " Воля ".

" Всички народни представители са снабдени с маски, трибуната на всеки час се хигиенизира. Правим каквото можем, само че не можем да спрем работата на българския парламент ", сподели ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева.

 

Докато се стигне до същинската работа имаше спор по какъв начин би трябвало да са облечени депутатите в изискванията на рецесията, изиска се и чуване на началника на Държавния запас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР