Парламентът гласува забрана процесуалните действия да съдържат заплахи, обидни или

...
Парламентът гласува забрана процесуалните действия да съдържат заплахи, обидни или
Коментари Харесай

Парламентът забрани процесуалните действия да съдържат заплахи, обидни и нецензурни думи или квалификации

Парламентът гласоподава възбрана процесуалните дейности да съдържат закани, обидни или нецензурни думи или квалификации. В този случай те ще се считат за нередовни. Това взеха решение депутатите, които одобриха на второ четене промени в Гражданския процесуален кодекс. Измененията са импортирани от Крум Зарков / "БСП за България "/ и група народни представители.

Горепосочените разпореждания за процесуалните дейности не се ползват, когато употребяваните закани, обидни или нецензурни думи или квалификации се отнасят до събитията, на които се основава настояването.

Служба "Военна информация " се трансформира в работа "Военно разузнаване ", гласоподава Народното събрание

Промените целят ограничението на процесуални дейности, които са груби, нецензурни, заплашителни и обидни. С тях се основава юридически механизъм, който да обезпечи активността в правосъдната система посредством въвеждането на възбрана за приложимост на процесуални дейности, които не са съобразени с положителните нрави и които показват жестоко пренебрежение към правосъдната система, съда и страните в процеса, показва вносителят на промените.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР