Парламентът гласува създаването на временна анкетна комисия за проучване на

...
Парламентът гласува създаването на временна анкетна комисия за проучване на
Коментари Харесай

Злоупотребите с българско гражданство ще бъдат проучвани от временна анкетна комисия

Парламентът гласоподава основаването на краткотрайна анкетна комисия за изследване на всички обстоятелства и условия във връзка изнесените в европейски и български медии изказвания за скандалната подкупна скица при придобиване на българско поданство.
Първоначалната концепция бе на Движение за права и свободи, само че в следствие получи поддръжката на всички парламентарни групи.
Предложението предвиждаше съставът на комисията да бъде от 10 народни представители на паритетен принцип – по двама от всяка парламентарна група, само че по-късно бе решено членовете ѝ да бъдат 17, разпределени на симетричен принцип.
Работата на комисията като нейн ръководител ще управлява Йордан Цонев от Движение за права и свободи, а негов заместител ще бъде Тома Биков от ГЕРБ.
Комисията ще работи за период от 3 месеца, а в края на интервала ще има задължението да показа отчет с резултатите.
Припомняме, че в края на месец октомври ръководителят на Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев бе задържан след следствие на корупционна скица за нелегално издаване на уверение за българско поданство, а при спецакцията в организацията арестувани бяха общо над 20 души.
С обвинявания по-късно се снабдиха единствено четирима - ръководителят, основният секретар на организацията и още двама души. При инспекция в банковата касета на секретаря Красимир Томов бяха открити над половин милион лв..
Впоследствие министър председателят Бойко Борисов разгласи, че е допустимо Агенцията да бъде закрита.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР