Парламентът гласува промените в състава на Министерски съвет, предложени от

...
Парламентът гласува промените в състава на Министерски съвет, предложени от
Коментари Харесай

Парламентът гласува оставките в МС и назначенията на новите министри

Парламентът гласоподава измененията в състава на Министерски съвет, препоръчани от премиера Бойко Борисов. По предложение на депутата Християн Митев, депутатите гласоподаваха освобождението на министрите от състава на държавното управление да се реализира разделно. Така на гласоподаване първо беше подложена промяната на транспортния министър Ивайло Московски с Росен Желязков, по-късно на Николай Нанков с Петя Аврамова като министър на районното развиване и благоустройството и най-после на Валентин Радев с Младен Маринов като министър на вътрешните работи.


Веднага след гласуването на утвърдените промени, тримата нови министри поставиха клетва пред състава на Народното събрание.

Ето по какъв начин гласоподаваха депутатите за оставките и новите назначения в трите министерски ресора - на превоза, на районното развиване и благоустройството и на вътрешните работи:

За оставката на министър Ивайло Московски:



За назначението на Росен Желязков като министър на превоза:



За оставката на министър Николай Нанков:



За назначението на Петя Аврамова като министър на районното развиване и благоустройството:



За оставката на министър Валентин Радев:



За назначението на Младен Маринов като министър на вътрешните работи:


 Бурни диспути и кавги в Народното събрание за персоналните промени в Министерски съвет Бурни диспути и кавги в Народното събрание за персоналните промени в Министерски съвет
Народните представители разискват препоръчаните от премиера Бойко Борисов лични промени в състава на Министерски съвет. За гласоподаване са препоръчани...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР