Парламентът гласува окончателно промените в Закона за МВР, с които

...
Парламентът гласува окончателно промените в Закона за МВР, с които
Коментари Харесай

Илия Кузманов, Синдикална федерация на служителите в МВР: Досега полагахме безплатен извънреден труд

Парламентът гласоподава дефинитивно измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи, с които всеки положен ексклузивен труд от служителите на реда ще се компенсира финансово, а не с почивни дни, както беше до момента.

Извънредният труд ще се заплаща колкото е естествената ставка - в почини дни 50%, за делничните следва занапред да се види, допускам, че по същия метод. Това е възобновяване на една правдивост, която от дълго време желаеме от министерството. Това съобщи в " Денят стартира " Илия Кузманов, заместник-председател на УС на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

По думите му до момента се е допускало доста ексклузивен труд - 100-150 часа, които са оставали некомпенсирани. Именно това е принудило чиновници в Министерство на вътрешните работи да стачкуват през юли.

Илия Кузманов: За страдание, това е едно от дребното претенции, които все още са изпълнени. Досега полагахме, на процедура, безвъзмезден труд.

Кузманов сподели още, че с измененията има и други позитивни неща - възобновени са обществени придобивки за чиновници по Закона за държавния чиновник, има възобновени полицейски пълномощия в Института по криминалистика и Института по логика на психиката

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР