Парламентът гласува окончателно промените в Закона за МВР, с които

...
Парламентът гласува окончателно промените в Закона за МВР, с които
Коментари Харесай

Извънредният труд на полицаите вече ще се компенсира с пари |

Парламентът гласоподава дефинитивно измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи, с които всеки положен ексклузивен труд от служителите на реда ще се компенсира.

От 1 януари следващата година всеки труд, положен отвън откритото работно време, до 70 часа на тримесечие и 280 часа годишно, ще се регистрира като ексклузивен и ще се заплаща.

Така изключителният труд на служителите на реда ще се заплаща, а няма да се компенсира с почивни дни, както е до момента. Държавните чиновници, работещи по Закона за вътрешните работи, получават сега спомагателен заплатен годишен отпуск по 12 дни за положения труд над откритото работно време.

Необходимите финансови средства за използването на новата нормативна уредба, обвързвана с изплащането на спомагателното заплащане за ексклузивен труд, са в размер на към 65 млн. лева, от които за хонорари са планувани 37,4 млн. лева и дължими осигурителни вноски 27,6 млн. лева Те би трябвало да бъдат в допълнение обезпечени по бюджета на Министерство на вътрешните работи по бюджетната прогноза за идващите година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР