Парламентът гласува на второ четене промените Закона за Държавна агенция

...
Парламентът гласува на второ четене промените Закона за Държавна агенция
Коментари Харесай

Окончателно: Авиокомпаниите ще предоставят на ДАНС данни за пътниците и екипажа

Парламентът гласоподава на второ четене измененията Закона за Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС). Измененията плануват всички въздушни превозвачи да дават на ДАНС данни за пасажерите и екипажа за предварителна защита, определяне и следствие на закононарушения, а Националното звено за култивиране на резервационните данни към службата ще ги прави оценка, съобщи БГНЕС.
В претекстовете на законопроекта е записано, че анализът на данните ще подкрепя идентификацията на високо рискови пасажери , в подтекста на битката с тероризма, трафика на опиати, трафика на хора, половата употреба на деца и други тежки закононарушения.
С измененията въздушните превозвачи се задължават да дават информацията за пасажерите си до 48 часа преди постоянните полети и до 24 часа преди нередовните, а на екипажа – директно преди полета . Всички данни ще бъдат съхранявани за период от 5 години.
Резервационните данни съдържат информация за датата на резервацията, издаването на билета, данните на пасажера (име, адрес, дата на раждане, координати за връзка), информация по отношение на заплащането, данни за цялостния маршрут на плануваното пътешестване и други
Според вносителите от Министерски съвет регламентирането на приемането и обработването на резервационни данни е настояща нужда освен за предприемането на ограничения от страните в Европейския съюз и НАТО за противопоставяне на интернационалния тероризъм и други тежки закононарушения, само че и за защита на границите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР