Парламентът гласува допълнение към правилника си за работа, което дава

...
Парламентът гласува допълнение към правилника си за работа, което дава
Коментари Харесай

Росен Желязков ще избира кой да води заседанията на комисиите в НС

Парламентът гласоподава допълнение към правилника си за работа, което дава опция да проработят непрекъснатите комисии. 

Повече от час и половина депутатите в Народно събрание спориха да изберат ли през днешния ден съставите и структурите на непрекъснатите парламентарни комисии без управленията им или да го отсрочат за идната седмица.

Със 110 гласа " срещу " депутатите отхвърлиха предлагането за отсрочване, само че преди този момент се стигна до следващия скандал и взаимни нападки. След като одобриха, че въпросът би трябвало да бъде решен през днешния ден, депутатите гласоподаваха смяна в правилника си за работа.

Проектът, препоръчан от ръководителя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, планува, когато няма определено управление на парламентарната комисия, съвещанието ѝ да се води от избран от ръководителя на Народното събрание неин член.

Той бе утвърден със 157 гласа " за " (на ГЕРБ, " Възраждане ", Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " ИТН " ). 

Не беше призната редакцията на ПГ на " Продължаваме промяната-Демократична България ", когато няма определено управление на непрекъснатата комисия, първото ѝ съвещание да се води от избран от ръководителя на Народно събрание неин член. 

Решението влиза в действие от обнародването му в " Държавен вестник ", това значи, че идния вторник ще бъде оповестено, разгласи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Считано от вторник или по искане на една трета от депутатите в съответната комисия, или по самодейност на ръководителя на Народно събрание и според от свободните стаи, ще бъдат свикани съвещания на всички непрекъснати комисии. Те ще бъдат управлявани от ръководителите им в предишния парламент.

Ако те сега не са депутати – от представители на съответната парламентарна група,  комисиите, управлявани от " Български напредък " ще вземе " ИТН ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР