Парламентът е в нарушение на собствения си Правилник за дейността

...
Парламентът е в нарушение на собствения си Правилник за дейността
Коментари Харесай

Сандов: Спасяването на въглищните централи ще нанесе повече щети, отколкото ползи

" Парламентът е в нарушаване на личния си Правилник за активността и организацията, доколкото въпросът беше прегледан единствено от една комисия, съобщи той.
Той посочи, че липсват мнения на комисиите по околна среда и по европейски въпроси, които не са заседавали по въпроса. Становище има единствено от Комисията по енергетика.

 

" Решението на Народното събрание в действителност споделя, че няма да вършим декарбонизация - нещо, което е невероятно, поради поетия към този момент ангажимент от България да затвори въглищните централи през 2038 година

 

Страната ни към момента няма дълготрайна тактика за декарбонизация, няма влезнал в действие интегриран проект " Енергетика и климат ". Планът за възобновяване и резистентност трябваше да подчертава и ние да задължим себе си да довършим две промени - едната беше за правосъдната система и надзор върху основния прокурор, другата беше обвързвана с декарбонизацията и залагане на ясни цели, които да реализираме до 2026 година ", сподели Сандов.

По думите му вредите, които ще нанесе продължаването на работата на въглищните централи, ще са доста по-големи от изгодите, които бихме имали. Посочи, че директните вреди са загуба на средства към 40% по Плана за възобновяване, загуба на всички средства от Фонда за обективен преход, неспособност за включване във Фонда за рационализация, също така е допустимо да не получим средства и по оперативни стратегии и други финансови принадлежности. Косвените вреди са, че няма да имаме вложения в нови възобновими източници.

 

Борислав Сандов добави, че работата на въглищните централи се отразява отрицателно и на здравето на работещите в тях, което също не е за занемаряване, както не можем да пренебрегнем и измененията в климата, от които страдаме всички.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР