Парламентът е най-прозрачната институция в България. Там журналистите влизат, задават

...
Парламентът е най-прозрачната институция в България. Там журналистите влизат, задават
Коментари Харесай

Тома Биков: Парламентът е най-прозрачната институция в България, а в президентството...

Парламентът е най-прозрачната институция в България. Там публицистите влизат, задават въпроси, снимат конференции и седят с часове. Следва Министерски съвет, където също много постоянно се дават брифинги. На последно място е Президентството, където публицистите влизат пет пъти в годината.

Това сподели в предаването "Неделята " по Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който направи разбор на политическите събития през отминаващата 2019 година.

"Темата със дотациите докара до доста забавен проблем. Най-важното е, че към този момент в действителност може да стартира един сериозен диалог по тази тематика. ГЕРБ дълго време носеше негативите, че дотацията е 11 лв..

Това беше повода да кажем стоп и да създадем дотацията 1 лев. Нямаше никакво съгласие с Българска социалистическа партия дотацията да стане 8 лв.. Защо никой не сподели, че сме се разбрали със социалистите, когато подкрепихме тяхното предложение за повече пари за обществените служащи?

БСП гласоподава срещу всички останали точки по бюджета ", разкри Биков.

Гост в студиото беше и депутатът от Българска социалистическа партия Георги Михайлов.

"Не мисля, че годината беше странна за Българска социалистическа партия. Ние не присътвахме в Народното събрание близо два месеца, само че аргументите, поради които направихме това, към момента са годни.

В Народното събрание не се водят диспути и болшинството взима решенията като валяк. По доста значими въпроси искахме диалози, само че това не се случва.

Тук става въпрос за дотацията, машинното гласоподаване, Изборния кодекс. Много са. Не мога да кажа, че сме спечелили изборите, само че не сме ги й изгубили ", разгласи Михайлов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР