„Парламентът е на доизживяване, а правителството е неспасяемо. Българското общество

...
„Парламентът е на доизживяване, а правителството е неспасяемо. Българското общество
Коментари Харесай

Вигенин: Предсрочните избори са решението на проблемите

„ Парламентът е на доизживяване, а държавното управление е неспасяемо. Българското общество гледа в друга посока, ние гледаме в същата. Принципната ни позиция е, че предварителните избори са решението на проблемите на страната “,това съобщи секретарят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Кристиан Вигенин по Българска национална телевизия. Той изрази мнение, че всеки идващ ден удостоверява тази теза и сподели още, че със или без гласовете на Българска социалистическа партия ще се откри болшинство за нов министър, само че животът на Народното събрание ще бъде много къс. „ Няма избавление от това, до което се докара ГЕРБ след 10 години ръководство. Скандалите към властта от последните дни демонстрират какъв брой напоен от корупционни практики е Народното събрание “, безапелационен бе социалистът. По думите му това Народно събрание не е по-различно от предходното.
„ Към този миг решението ни остава да сме отвън Народното събрание, който бе трансфорат в политическо тресавище. Ние нямаме работа там – в случай че сме вътре, ще бъдем упрекнати, че сме част от статуквото. Искаме фрапантна смяна на модела и тя няма да пристигна, в случай че сме част от обстановката “, съобщи Вигенин. Народният представител сподели, че хората са омерзени от обстоятелството, че политиката се е свела до това - кой на каква цена си е купил апартамент. „ Ако ГЕРБ ни докара дотук, време е да си дадат отмора “, безапелационен бе той.
По мотив Европейските избори, Вигенин разяснява: „ Предстои скоро да вземем дефинитивно решение за цялата листа. Искаме да е ясно, че преди всичко слагаме политиката “. По думите му Българска социалистическа партия би трябвало да има съгласуваност сред европейската политика и националната, по която ще работят тук. „ Мотивиран съм да остана в българската политика, тъй като тук имаме значими задания. Мисля, че е значимо тук също да има хора, които схващат от европейска политика “, добави той. Вигенин напомни, че Българска социалистическа партия са приели два документа – „ Визия за България “ и „ Визия за Европа “ и те би трябвало да се допълват и да вървят редом. „ Моето място е тук, в София, в националната политика “, заключи депутатът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР