Парламентът е изхарчил 564 хил. лв за обществени поръчки за

...
Парламентът е изхарчил 564 хил. лв за обществени поръчки за
Коментари Харесай

Парламентът е изхарчил 564 хил. лв за обществени поръчки за по-малко от месец

Парламентът е изхарчил 564 хиляди лева за публични поръчки за по-малко от месец. Част от тях са оповестени по време на ваканцията. Една от огромните публични поръчки, оповестени от Народното събрание през последния месец, е за цветя – 180 хиляди лева за две години с Данък добавена стойност.

Освен цветята, Народното събрание ще си обезпечава и хотелски услуги и настаняване, ремонт на коли и печатни материали. Общо сумата за публични поръчки, оповестени за последния месец, надвишава сумата от половин милион лв..

В цветарския отрасъл сумата от 180 хиляди лева им се коства изненадваща. „ Много зависи от това какъв брой цветя се употребяват и в какви размери, само че доколкото знам нашата администрация не натъртва на това. Тази сума е значителен размер. Доста са небогати техните аранжировки по масите, 150 - 200 лв. най-много ", сподели Любомир Каменов пред БТВ.

Цветята са поръчани на 27 декември.

В интервала декември – януари са оповестени още три поръчки. За поправки, печатни материали, хотелско настаняване. Общо за 564 хиляди лева Хотелското настаняване за 169 хиляди лева е единствено за посетители на Народното събрание, не за самите депутати, които употребяват ведомствени жилища. Най-вероятно това ще са делегации от чужбина. Въпреки че потърсихме публично елементи и информация от Народното събрание, от там отхвърлиха коментар.

Сроковете по публичната поръчка за доставка на цветя за протоколни потребности изтичат сляд няколко дни, а в петък депутатите се връщат на работа за идната пленарна сесия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР