Парламентът е изхарчил 564 хил. лв за обществени поръчки за

Парламентът е изхарчил 564 хил. лв за обществени поръчки за ...

Парламентът е изхарчил 564 хил. лв за обществени поръчки за по-малко от месец.


Парламентът е изхарчил 564 хил. лв за обществени поръчки за по-малко от месец. Част от тях са обявени по време на ваканцията. Една от големите обществени поръчки, обявени от Народното събрание през последния месец, е за цветя – 180 хил. лв за две години с ДДС.

Освен цветята, Народното събрание ще си осигурява и хотелски услуги и настаняване, ремонт на коли и печатни материали. Общо сумата за обществени поръчки, обявени за последния месец, надхвърля сумата от половин милион лева.

В цветарския бранш сумата от 180 хил. лв им се струва изненадваща. „Много зависи от това колко цветя се използват и в какви обеми, но доколкото знам нашата администрация не набляга на това. Тази сума е доста голям обем. Доста са бедни техните аранжировки по масите, 150 - 200 лева максимум", каза Любомир Каменов пред БТВ.

Цветята са поръчани на 27 декември.

В периода декември – януари са обявени още три поръчки. За ремонти, печатни материали, хотелско настаняване. Общо за 564 хил. лв. Хотелското настаняване за 169 хил. лв е само за гости на парламента, не за самите депутати, които ползват ведомствени жилища. Най-вероятно това ще са делегации от чужбина. Въпреки че потърсихме официално детайли и информация от Народното събрание, от там отказаха коментар.

Сроковете по обществената поръчка за доставка на цветя за протоколни нужди изтичат сляд няколко дни, а в петък депутатите се връщат на работа за следващата пленарна сесия.

Източник: novini.bg