Парламентът е изчерпан, правителството също, защото не може да запълни

...
Парламентът е изчерпан, правителството също, защото не може да запълни
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Парламентът е изчерпан, правителството - също! Да отиваме на избори

Парламентът е привършен, държавното управление също, тъй като не може да запълни работата на Народното събрание, и по тази причина е най-добре да отиваме на избори, съобщи заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев при започване на пленарното съвещание.
Стойнев съобщи, че за втора седмица дневният ред на Народното събрание е незапълнен и има извънредно малко точки.
„ Българска социалистическа партия търси спор, Българска социалистическа партия търси истината. За втора седмица се получава това нещо. Мисля, че е извънредно срамно да се предлага подобен дневен ред, в случай, че опозицията има законопроекти, които даже не са гледани в комисия “, сподели Стойнев.
Той изброи измененията в Закона за обществените финанси, Закона за използването на аграрни земи.
„ По този метод е срамно да продължава работа този парламент. Това демонстрира едно. Първо, че вас ви е позор от законодателството, което влиза. Вие сте напълно некомпетентни да свършите своята работа, а за нас значи, че този парламент е привършен. Правителството е изчерпано, тъй като не може да запълни работата на Народното събрание и по тази причина е най-добре да отиваме на избори “, добави Стойнев.
От своя страна ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева обърна внимание на опозицията, че всяка сряда имат опция да вършат оферти по дневния ред, а всяка първа сряда от месеца могат на ротационен принцип да залагат в дневния ред на Народното събрание свои законодателни начинания.
В процедура по метода на водене Драгомир Стойнев отговори на Цвета Караянчева и напомни, че предходната седмица бе първата сряда на месеца.
„ Ние се възползвахме от това наше предписание и вие даже не пожелахте да кажете една дума за този законопроект. Това е парламентарна естрада, за която би трябвало да водим политически спор “, добави Стойнев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР