Парламентът днес реши да се разпусне временно, за да спази

...
Парламентът днес реши да се разпусне временно, за да спази
Коментари Харесай

Политически зоопарк: Речем ли, ставаме си генералска република

Парламентът през днешния ден реши да се разпусне краткотрайно, с цел да съблюдава ограниченията на националния спешен щаб за битка с ковид.
Това предстоящо провокира пристрастености както в пленарната зала, по този начин и в обществените мрежи. В Народното събрание гневна опозиция оказа Българска социалистическа партия, съгласно която с това решение законодателната власт в действителност предава пълномощията си на изпълнителната.
Искри в Народното събрание
" Вие намерихте метод Народното събрание да бъде само и единствено щемпел на изключителните закони, които ще внася Министерският съвет, съобщи зам.-председателят на Народно събрание Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия.
Неговите съпартийци продължиха с нападките против ръководещите. Това вбеси Цвета Караянчева, която в отговор разгласи: " Нека да бдим да не се върне Народният съд, който унищожи цвета на нацията; да не се повтори Чернобил, когато българските жители бяха на открито и манифестираха, и ядяха зелена салата, а партийните величия стояха на прикрито и ядяха специфична биологична храна.
Рамо на ръководещите удариха от Движение за права и свободи. Депутатът от придвижването Йордан Цонев описа, че социалистите са отхвърлили всички различни разновидности за работа на Народно събрание.
„ Парламентарната република краткотрайно се анулира и се суспендира Конституцията на България “, по този начин от своя страна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинира предлагането на ръководещите. „ Живот на заем, независимост под карантина и тирания в деяние “, назова Нинова ограниченията против разпространяването на ковид у нас и прикани: „ Извънредното състояние не е мотив да спре да действа страната “.
Критики в обществените мрежи
Сериозни запаси към разпускането на депутатите изрази в обществените мрежи журналистката Анна Заркова. Публикуваме мнението й без редакторска интервенция.
" То не че нещо, но в борбата с Коронавируса през днешния ден падна българският парламент. Туриха под карантина член 1 на Конституцията, в който написа, че България е парламентарна република.
Ние и без парламент си можем, несъмнено. Защо ни е? Два щаба си имаме. И генерали бол - с лопата да ги ринеш. Речем ли, ставаме си генералска република.
Но пък република за какво ни е? Ми. Тя ни се яде, ни се пие като хинин, ни се жабурка със сода бикарбонат под езика. "
Интересно мнение изрази и аленият народен представител Явор Божанков. Той написа, че българският парламент е заседавал по време на война и чума. " Днес ще ви запомнят, като страхливци и дезертьори, написа той.
Ето и цялостното му мнение:
Който заменя независимост за сигурност, най-после губи и двете.
Българският парламент е заседавал по време на война и чума. Днес ще ви запомнят, като страхливци и дезертьори.
Управляващите постоянно са желали неограничена власт. Имат я. Но с нея получават и неограничена отговорност.
Това е дерижиран развой. Започна с представлението на Марешки със скафандъра. Продължи със кавги с една цел. Обществото да бъде отвратено. Демокрациите умират под овации.
Огромен държавен запас ще се похарчи без надзор. Права, за които генерации българи се бориха, ще паднат.
Това е исторически миг.
Нашата позиция е ясна. Върховенство на закона. Защото единствено законът ни прави свободни.
Решението обаче е взето. Историята и Бог ще съдят всички ни. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР