Парламентът да приеме удължаване на срока за изготвяне на стратегията

...
Парламентът да приеме удължаване на срока за изготвяне на стратегията
Коментари Харесай

ВиК-стратегията на Световната банка се забавя с шест месеца

Парламентът да одобри удължение на периода за правене на тактиката за финансиране на водния бранш от Световната банка, предлага Министерският съвет. За задачата Народното събрание би трябвало да ратифицира изменение на Споразумението за даване на консултантски услуги за създаване на Стратегия за финансиране и подсилване на регулаторния потенциал, подписан през февруари 2016 година сред районното министерство и Световната банка.

С подписаното на 2 ноември т. година изменение се удължава от 12 на 19 месеца срокът за даване на Стратегията за финансиране на бранш ВиК. В същото време от съглашението ще отпадне задължението за Световната банка да преоцени обществените ВиК- активи.

От Министерския съвет аргументира удължаването на периода за правене на тактиката с нуждата да се обсъдят със необятен кръг заинтригувани страни размера на нужните вложения във водния бранш, както и източниците и методите за финансирането на бранша.

Преоценката на ВиК-активите се анулира заради неспособност да бъде направен в интервала на деяние на съглашението. Заради това ще се понижи и цената на съглашението, което бе за 3 млн. лева, предоставени от Оперативната стратегия " Околна среда “ 2014-2020 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР