Парламентът да изслуша днес служебния министър на земеделието Явор Гечев

...
Парламентът да изслуша днес служебния министър на земеделието Явор Гечев
Коментари Харесай

Депутатите изслушват Гечев заради ограниченията върху достъпа на продукти от Украйна

Парламентът да изслуша през днешния ден служебния министър на земеделието Явор Гечев по отношение на желанието на държавното управление да анулира наложените ограничавания върху достъпа на артикули с генезис Украйна, планува проектопрограмата на Народното събрание (НС) за тази седмица, оповестена на уеб страницата на институцията.

Днес е първата сряда от месеца и законопроектите и плановете за решения в дневния ред се оферират от парламентарните групи. Ако те не са създали оферти, Народното събрание работи по признатата стратегия за седмицата по предложение на ръководителя и след съвещания на председателски съвет, планува правилникът на Народно събрание.

Първа точка за четвъртък, 4 май, в препоръчаната стратегия на Народното събрание, която следва да бъде гласувана, е чуване на министъра на правораздаването в служебното държавно управление Крум Зарков по отношение на настоящи проблеми в дирекция „ Българско поданство “ към Министерство на правораздаването, свързани с придобиването на българско поданство.

В петък от 9:00 часа е очакван блицконтрол, в границите на който, според парламентарния устав, министър-председателят и заместниците му дават отговор на настоящи устни въпроси от народните представители.

След това ще се състои чуване на вицепремиера по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов по отношение на осъществяването на решението на предходното Народно заседание, с което беше длъжен Министерският съвет да предприеме дейности за изменение на Плана за възобновяване и резистентност в част „ Енергетика “. Миналата седмица Пеканов не можа да се яви в Народното събрание поради командировка отвън страната. По същата тематика се предлага да бъде изслушан и служебният министър на енергетиката Росен Христов.

В петък е очакван и постоянен парламентарен надзор.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР