Парламентарно заседание ще има и днес. Него извънредното положение трябва

...
Парламентарно заседание ще има и днес. Него извънредното положение трябва
Коментари Харесай

Парламентът решава дали извънредното положение да продължи до 13 май


Парламентарно съвещание ще има и през днешния ден. Него изключителното състояние би трябвало да бъде удължено до 13 май. Народните представители ще обсъдят и промени в Закона за енергетиката, засягащи цената на газа, парното и топлата вода, съобщи БНР.

Парламентът ще работи по нови правила, откакто трима депутати дадоха позитивни проби за ковид.

Още при започване на пленарното съвещание, депутатите ще гласоподават измененията, с които ще работи Народното събрание по време на изключителното състояние. Депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев разяснява след снощния председателски съвет: "Ще се записваме по-дълго - на групи от по-малко хора. Гласуванията ще бъдат в избран интервал от време, отново на групи, с цел да няма в залата толкоз доста хора, които да основават тази рискова конюнктура. "

Депутатите ще гласоподават на първо четене и поевтиняването на парното и топлата вода поради контрактуваните по ниски цени на природния газ, който "Булгаргаз " купува от съветският си снабдител "Газпромекспорт ". Компенсацията би трябвало да бъде изчислена за сметките за всеки обособен месец от пети август 2019 година до 31 март тази година. Депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков е песимистичен.

"Няма прецизен механизъм, по който да се принуждават топлофикационните сдружения да изчислят тъкмо какъв брой пари дължат на всеки един от своите клиенти, а още по-трудно става с тези, които имат годишно равнене на сметките. А, от позиция на връщането на парите, ги връщаме като свръхпечалба на тези, които към този момент са ги пресметнали от страната на крайната продукция ".

Енергийната комисия ще одобри крайният вид преди днешното съвещание на Народното събрание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР