Парламентарните избори в Испания следващия месец едва ли ще предложат

...
Парламентарните избори в Испания следващия месец едва ли ще предложат
Коментари Харесай

Ръст на крайната десница преди вота в Испания

Парламентарните избори в Испания идващия месец надали ще предложат излаз от политическата задънена улица, защото нито левите, нито десните партии ще получат парламентарно болшинство, предвижда през днешния ден „ изследване на изследванията “ на в. „ Ел Паис “, съобщи Ройтерс.

Гласоподавателите в петата по величина стопанска система в еврозоната ще пуснат бюлетини за повторно тази година на 10 ноември. Социалистическата партия на и.д. министър председател Педро Санчес не съумя да си обезпечи болшинство на вота през април.

Според сондажите Санчес ще получи още три места и ще има 126 депутати, само че даже с поддръжката на двете доста по-малки леви партии, воденият от социалистите алианс няма да получи болшинство от 176 законодатели.

Консервативната Народна партия, която дружно със социалистите господства политическия пейзаж в Испания през последните десетилетия, ще добави 30 места и ще има общо 96, сочи изследването.

Но даже да образува съюз с центристката„ Сюдаданос “ (Гражданите) и с крайнодясната „ Вокс “, болшинството остава непостижима цел.

„ Вокс “, която за първи път влезе в Народното събрание на предходния избор, ще има с 10 депутати повече и ще се трансформира в трета по величина парламентарна група, задминавайки лявата „ Подемос “ и „ Гражданите “.

„ Ел Паис “ прецизира, че изследването е средностатистическа извадка от десетки анкети.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР