Парламентарните групи ще могат да предлагат кандидати за управител на

...
Парламентарните групи ще могат да предлагат кандидати за управител на
Коментари Харесай

До 3 юли депутатите предлагат кандидати за управител на здравната каса

Парламентарните групи ще могат да оферират претенденти за шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) до 3 юли 2018 година, в това число. Това стана известно, откакто Народното събрание одобри процедурни правила за чуване и избор на шеф на касата.
" За " процедурните правила гласоподаваха 96 народни представители, " срещу " - 6 и " въздържали се " - 30, с което те бяха признати.
Миналата седмица Народното събрание приключи предварително мандата на Камен Плочев. Предложенията за нов претендент ще се внасят в писмена форма посредством ръководителя на Народното събрание до Комисията по опазване на здравето в 5-дневен период от приемането на процедурните правила.
Кандидатите ще бъдат проверявани за принадлежност към Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска и следва да бъдат изслушани навън съвещание в Комисията по опазване на здравето. Изборът на шеф ще е на Народното събрание. За определен ще се счита претендентът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.
Според разпоредбите, ако двама или повече претенденти са получили еднакъв брой гласове, се организира наново гласоподаване сред тях. Ако никой от претендентите не получи нужните гласове, се организира наново гласоподаване, в което вземат участие двамата претенденти, получили най-вече гласове " за ". А в случай че и при повторното гласоподаване никой от тях не е получил нужните гласове, Народното събрание приема решение за разкриване на нова процедура по желание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР