Парламентарните групи на ГЕРБ и Продължаваме промяната - Демократична България

...
Парламентарните групи на ГЕРБ и Продължаваме промяната - Демократична България
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП-ДБ избраха Стою Стоев за председател на правната комисия

Парламентарните групи на ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " избраха Стою Стоев от ПП-ДБ за председател на комисията по правни въпроси. 

Споразумението сред двете обединения за ротационно председателство на комисията остава в действие, което значи, че след два месеца, в случай че Народното събрание продължава да действа, депутатите ще изберат нов ръководител на комисията, само че от ГЕРБ. 

Засега всички комисии са без ръководители и за първи път бе гласуван единствено съставът им. До тази ексцентрична процедура се стигна поради патовата обстановка към излъчването на държавно управление. 

Стою Стоев беше народен представител в предходните 47-о и 48-о Народно заседание. Той е на 30 години, правист. Завършил е право в " Нов български университет " през 2017 година

63 депутати от ГЕРБ гласоподаваха за, един гласоподава срещу и един се въздържа. ПП-ДБ бяха единомислещо за. Против гласоподаваха от групите на Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " ИТН ".

Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия се разгласи срещу решението и сподели, че не е редно по този метод да се избират ръководители на комисии и че от позиция на опита си се надявам това да е последният път, в който ръководител на парламентарна комисия се избира по този начин. 

В началото на днешното съвещание Мирослав Иванов от " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) предложи първа точка от дневния ред да бъде избор на ръководител на правна комисия, а трета - чуване на служебния министър на правораздаването Крум Зарков. 

След гласуването Тошко Йорданов от Има Такъв Народ сподели, че " сходни сделки са позорен любовен танц ". По думите му това е следващото унизително отношение на две парламентарни групи към целия парламент и хората. 

" Надявам се да се съберете и всеки от вас да арестува другия и по този начин да зарадвате българския народ! ", обърна се Тошко Йорданов към групите на ГЕРБ и ПП-ДБ. 

Божанков: Недопустимо е Костадинов да бъде ръководител на комисията на българите в чужбина

След смяна в правилника в Народно събрание ръководителят на парламента Росен Желязков (ГЕРБ) реши първите съвещания да се водят от ръководителите на комисиите от 48-ото Народно събрание. 

Явор Божанков (ПП-ДБ) съобщи, че не е било редно водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов да води първото съвещание на комисията по политиките за българите в чужбина и помоли Желязков на " идващото съвещание да не бъде по този начин ". По думите на Божанков е неприемливо Костадинов да води комисията. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР