Парламентарните групи на ГЕРБ и ДПС са внесли в деловодството

...
Парламентарните групи на ГЕРБ и ДПС са внесли в деловодството
Коментари Харесай

Делян Пеевски даде на Сарафов да чете разследването на АКФ за Мартин Божанов

Парламентарните групи на ГЕРБ и Движение за права и свободи са внесли в деловодството на Народното събрание план на Решение за основаване на краткотрайна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов - Нотариуса. Това оповестяват от пресцентъра на Движение за права и свободи. 

Поради съществуването на изказвания по отношение на обезпечаването на " чадър " над убитото лице, е неотложно изясняването на безусловно всички обстоятелства около този случай. 

Сигнал до и.ф. Главен прокурор Борислав Сарафов, съдържащ оповестените от неправителствената организация " Антикорупционен фонд " в ефира на национални медии и голям брой изявления, обстоятелства и условия, свързани с изказвания за съществуване на " частен клуб за магистрати ", благосъстоятелност на Мартин Божинов внесе ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Според Пеевски, изявленията съдържат задоволително чувствителни данни, които би трябвало да бъдат тествани от Прокуратурата за определяне на обективната истина и отбрана на публичния интерес посредством привличане към отговорност, в случай че в хода на следствието се открият магистрати, осъществили незаконна активност.

Призовава се Прокуратурата към бързо, съответно и цялостно следствие.
 ГЕРБ
ГЕРБ " за " концепцията на Пеевски комисия в Народно събрание да гледа какво е правил Нотариуса

Стартира и процедурата за избор на членове на новата Антикорупционна комисия

Незабавно основаване на краткотрайна парламентарна комисия, която да ревизира събитията към активността на групата към Мартин Божанов - Нотариуса. Това разгласи във вторник сутринта ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски в отговор на апела на Антикорупционния фонд.

" Правовата страна значи страна с справедлива и самостоятелна правосъдна система. Недопустимо е правораздаването да се случва по клубове и на мрачно ", акцентира той.

Пеевски отбелязва, че това не е първият случай, в който се разкрива нерегламентирано въздействие в правосъдната система, само че е безапелационен, че би трябвало да бъде последният.
 И Пеевски желае парламентарна комисия да нищи активността на Нотариуса
И Пеевски желае парламентарна комисия да нищи активността на Нотариуса

Недопустимо било правораздаването да се случва по клубове и на мрачно

Пеевски декларира, че със единодушието за промени в Конституцията и сформирането на евроатлантическото конституционно болшинство, което би трябвало да бъде приключено за възобновяване на държавността и справедливостта.

Председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски и някогашният основен прокурор Иван Гешев не са разпитвани като очевидци по отношение на следствието на Мартин Божанов - Нотариуса, което е извършено като инспекция в СГП за оказване на напън върху магистрати.

Това стана Такъв разпит обаче следва, удостовери градският прокурор Илиана Кирилова.

Кирилова съобщи, че се е срещнала от медиите за няколко неща - както преди време за заканите по отношение на арбитър Владислава Цариградска и арбитър Цветко Лазаров, по този начин и за въпросния клуб SS, който е стопанисвал Мартин Божанов. Кирилова изиска повече информация от Антикорупционния фонд, който направи случая обществен както преди няколко години, както и за този клуб за магистрати преди два дни.

Има свидетелски показания, че в частния клуб на убития Мартин Нотариуса са ходили съдии и прокурори, само че това не значи, че са направили закононарушение или че са вземали подкупи, разяснява от своя страна представителят на Софийската градска прокуратура Христо Кръстев. От думите му стана ясно, че има съответни имена, които се загатват и са обект на следствие. И някогашната брачна половинка на Божанов загатва клуба. Кръстев уточни, че не работят по визитите, а с цел да се внесе обвиняване за подкупи и търговия с въздействие трябват директни доказателства или вериги от косвени.

Илиана Кирилова увери, че в СГП се е работило извънредно съзнателно по случаите, свързани с името Мартин Божанов и изрече неодобрение от " ехидни " забележки в медиите.

Според Кирилова клубът е затворен доста от дълго време и до този миг не са работили по въпроса. И макар че съобщи, че се работи по делото за контактите на Божанов със съдии и прокурори, се опита да отклони въпроса към " доста случаи на потърпевши хора от имотни измами ".

Предстоят обаче още няколко дейности от страна на прокуратурата за изясняване на случая към убийството на Нотариуса, които от страна на държавното обвиняване не пожелаха да споделят пред медиите.

По делото са разпитани доста хора, уточни Кирилова. Работата по следствието продължава. Предстои и определяне на въпросния клуб, в който Нотариуса е събирал магистратите.
 Нотариуса – действително въздействие или просто лъжец?
Нотариуса – действително въздействие или просто лъжец?

Мартин Божанов имал доста пипала в правосъдната система

Кирилова добави, че досъдебното произвеждане по случая за гибелта на Нотариуса ще се удължи. Тя не знае да има разработка на Нотариуса в ГДБОП.

Кирилова уточни още, че не е известно за връзки сред Петър Петров - Петьо Еврото и Мартин Божанов - Нотариуса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР