Парламентарните групи на ГЕРБ, БСП, ДПС и партия Воля направиха

...
Парламентарните групи на ГЕРБ, БСП, ДПС и партия Воля направиха
Коментари Харесай

ГЕРБ, БСП, ДПС и Воля призоваха Денят на Европа да не разделя, а да обединява

Парламентарните групи на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и партия " Воля " направиха заявления във връзка Деня на Европа и приканиха датата да не разделя, а да сплотява съвременниците.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи, че би трябвало да се отстояват правилата, положени в основата на обединена Европа:

" Сега Европа е България. Тук се дискутират значими за всички европейски жители тематики, търсят се и се намират най-удачните решения. Решения, които са подбудени от желанието на всички европейски нации за по-спокойно и за по-сигурно бъдеще на децата ни ".

Джема Грозданова от ГЕРБ акцентира:

" Политическа партия ГЕРБ постоянно е отстоявала и ще продължи да следва евроатлантическите полезности и ще бъде поръчител за участието ни в Европейски Съюз и в НАТО ".

Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия прикани 9-и май да е ден, изпълнен с разсъдък и трезва преценка на историческите обстоятелства:

" Исторически факт е, че Съветската войска има главната роля за постигането на мира в Европа и в света. Исторически факт е, че мирният строеж, почнал през 1945 година, е сполучлив, с помощта на целенасочените старания и осъзнатата отговорност на страните и политиците, без значение от политическия строй. Днес Българска социалистическа партия работи за България като страна, осъзнаваща заканите, само че и задоволително рационална и уравновесена, с цел да не отхвърля предишното и връзката си с съветската страна ".

От Движение за права и свободи също приканиха за уравновесена оценка на предишното и недопускане на радикалния шовинизъм. Йордан Цонев съобщи:

" Без Деня на успеха, без Деня на обединените старания на народите на Съветския съюз, на народите на Европа, до капитулацията на Германия надали щеше да се стигне. Без капитулацията, без установяването на мира, фантазията за обединена Европа щеше да бъде една заблуда, по тази причина би трябвало да означаваме и двата обстоятелството. Едва ли има човек в тази зала, който ще отхвърли обстоятелството, че национализмите в 20 век доведоха до двете международни войни ".

И от партия " Воля " настояха днешният празник да не разделя обществото.

По мотив Деня на Европа - 9 май, на тържествена гала пред постройката на президентството беше издигнато знамето на Европейския съюз и прозвуча химнът на Европа. Президентът Румен Радев одобри почетния часовой и поздрави гвардейците по случай Деня на Европа. На церемонията участваха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепрезидентът Илияна Йотова, министрите Красимир Каракачанов и Лиляна Павлова, началникът на защитата ген. Андрей Боцев, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 

По случай Деня на Европа довечера жителите и гостите на столицата ще могат да следят огромен светлинен и звуков театър, който ще бъде прожектиран на постройката на Министерския съвет.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР