Парламентарни избори в най-бедната държава в Европа. Молдова е на

...
Парламентарни избори в най-бедната държава в Европа. Молдова е на
Коментари Харесай

В Молдова избират парламент

Парламентарни избори в най-бедната страна в Европа. Молдова е на прага на политическа рецесия поради апелите за всеобщи митинги след днешния избор и от проруския президент, и от прозападната съпротива.

 © БГНЕС
Според социологическите прогнози единствено 3 обединения ще преминат 6-процентния предел за влизане в молдовския парламент. Победител се чака да е Партията на социалистите, а останалите са ръководещата сега Демократическа партия и дясноцентристкият блок " Сега ". Никой обаче не се чака да завоюва болшинство.
Игор Додон, президент на Молдова: Повече от 80 % от молдовците не са удовлетворени. Мнозинството споделя, че страната е тръгнала в неверната посока. Всеки глас е значим. Не позволявайте да ви купят, не се опасявайте, че ще ви уволнят, в случай че не гласувате за избрана партия.
Президентът Додон, някогашен водач на социалистите, отхвърля обвиняванията, че е " ръката на Кремъл " и част от акция на Русия да повлияе на молдовските избори.

 ​Парламентарни избори в Молдова ​Парламентарни избори в Молдова
Ниска изборна интензивност в първите часове на парламентарни избори в Молдова, регистрира централната изборна комисия в страната. Освен депутати, за...

Той зове за всеобщи митинги, в случай че резултатите бъдат манипулирани от проевропейските ръководещите, които обаче са подложени на критика и от Европейския съюз за ширеща се корупция и авторитарност.

Мая Санду, съпредседател на опозиционния блок " Сега ": Имаме късмет да спасим страната си, обществото и бъдещето на децата ни. Много е значимо да се схваща кое е истина и кое неистина. Не позволявайте да ви манипулират.
От блока " Сега " са новите любимци на Европейския съюз и Съединените щати в Молдова. Те отхвърлят да се коалират с който и да било след вота и също готвят митинги. Близо 3 и половина милиона молдовци в страната и в чужбина имат право на глас. Системата е смесена - 51 депутати се избират мажоритарно, а 50 - съразмерно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР