Парламентарни избори в Израел. Вотът е втори за последните 5

...
Парламентарни избори в Израел. Вотът е втори за последните 5
Коментари Харесай

В Израел се провеждат предсрочни парламентарни избори

Парламентарни избори в Израел. Вотът е втори за последните 5 месеца, защото министър председателят Бенямин Нетаняху не съумя да сформира държавно управление. На изборите през април неговата дясна партия " Ликуд " излезе наедно с центристите на Бени Ганц. Сега анкетите предвиждат ново тъждество. Главният въпрос е дали най-дълго управлявалият министър председател в Израел ще завоюва нов мандат. Първите резултати се чакат след 22 часа през днешния ден.

Тази заран главните противници на израелските избори се помолиха поотделно на Стената на рева. За Бенямин Нетаняху това е борба за оцеляване на върха на политиката, в която някогашният шеф на въоръжените сили Бени Ганц влезе с летящ старт.

Премиерът скоро може да бъде упрекнат по три каузи за корупция и оставането във властта ще му даде парламентарен имунитет.
Бенямин Нетаняху, министър председател на Израел: Изборите са оспорвани. Призовавам всички жители на Израел да гласоподават, както направихме с моята брачна половинка. Няма да ви кажа за кого. Успех и благодаря.
Всички противници в оспорвания избор агитираха до последния миг.

Бени Ганц, водач на " Бяло и Синьо ": Слушайте деликатно, ние можем да донесем промени в Хайфа.
Евентуалният завършек на епохата Нетаняху няма да донесе особени промени за страната, разяснява Ройтерс. Двете водещи партии имат дребни разлики по тематики като спора с палестинците, Иран, връзките със Съединените щати и стопанската система.

Нетаняху даде обещание да анексира Йорданската котловина на Западния бряг, а партията на Ганц - да укрепи израелските селища в окупираната територия. Победата в днешния избор не подсигурява нищо, защото в Израел по традиция Народното събрание е раздробен и мъчно се сформира коалиция. Решаваща роля може да изиграе партията " Нашият дом Израел " на Авигдор Либерман.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР