Парламентарната здравна комисия одобри единодушно кандидатурата на Дечо Дечев за

...
Парламентарната здравна комисия одобри единодушно кандидатурата на Дечо Дечев за
Коментари Харесай

Парламентарната комисия одобри Дечо Дечев за шеф на НЗОК

Парламентарната здравна комисия утвърди единомислещо кандидатурата на Дечо Дечев за шеф на Здравната каса. По време на чуването той съобщи, че една от най-важните промени, които ще предприеме, е промяна в лекарствената:

" В резултат на годишно повишаващия се растеж на разноските, основно за така наречените " новаторски медикаменти " се доближи до процентно отношение сред тях и разноските за болнична помощ, непознати за никоя цивилизована страна. Предлагам въз основата на интернационалните приети критерии и управления за лекуване да се остойностява лекуването с най-висока резултатност, която да стане референтна за дадената диагноза ".
Д-р Дечев предлага и сливане на Комисията за лекуване в чужбина и Фонда за лекуване на деца с Касата поради непрескъснатите проблеми за пациените, свързани с лекуването в чужбина:
" В момента, колкото и да е парадоксално, близо 80 % от разноските не отиват при екипа, направил лекуването. Тези суми се изразходват основно за логистика, придружители, облага за лечебните заведения, в които се прави лекуването, и разнообразни медиатори лобисти. Тогава, когато има дефицит на потенциал за решение на даден проблем, същият да се реши на територията на България, като бъдат поканени съответни експерти от чужбина ".
До три месеца доктор Дечев се ангажира да предложи ограничения по тези точки.
По време на чуването той акцентира, че най-важните промени, които ще предприеме, са промяна в лекарствената политика и сливане на Комисията за лекуване в чужбина и Фонда за лекуване на деца със Здравната каса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР