Парламентарната здравна комисия гласува днес да прекрати предсрочно мандата на шефа

...
Парламентарната здравна комисия гласува днес да прекрати предсрочно мандата на шефа
Коментари Харесай

Прекратяват предсрочно мандата на шефа на Здравната каса

Парламентарната здравна комисия гласоподава днес да приключи предварително мандата на шефа на здравната каса проф. Камен Плочев. Това е първа стъпка по освобождението му от поста, откакто неотдавна самият той даде писмена поръчка депутатите да преценяват дали има смисъл да остава на поста поради дългото му неявяване по болест. 

Именно това заявление разгледаха през днешния ден в комисията и с 11 гласа " за " и " 7 " срещу бе решено проф. Плочев да бъде освободен заради над 3-месечното му неявяване по болест и невъзможността да се върне на работа, заради посочената от него необходимост от лекуване.

Още на следващия ден решението на здравната комисия ще бъде импортирано в деловодството на Народното събрание, след което и парламентът би трябвало да гласоподава освобождението на проф. Плочев в пленарна зала. Процедурно, финалът е в ръцете на Надзорния съвет на касата, който е страната, действително подписала контракт с шефа. 

" Това ще задвижи процедурата по желание на нов началник на НЗОК. От този миг Народното събрание ще разполага с един месец, с цел да избере нов ръководител ", изясни доктор Даниела Дариткова, ръководител на парламентарната здравна комисия и народен представител от ГЕРБ пред " 24 часа ".

От ГЕРБ към този миг нямат оферти за нов началник, посочи още тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР