„Парламентарната република временно се отменя и се суспендира Конституцията на

...
„Парламентарната република временно се отменя и се суспендира Конституцията на
Коментари Харесай

Нинова: Парламентарната република временно се отменя

„ Парламентарната република краткотрайно се анулира и се суспендира Конституцията на България ". Така водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинира предлагането на ръководещите Народното събрание да премине в нов режим на работа, предусещащ гледането на законопроекти, свързани само с изключителното състояние, както и писмен парламентарен надзор.

„ Живот на заем, независимост под карантина и тирания в деяние ", назова Нинова ограниченията против разпространяването на ковид у нас и прикани: „ Извънредното състояние не е мотив да спре да действа страната ".

Според водача на Българска социалистическа партия ръководещите обличат своето предложение с претекстове за угриженост за здравето и живота на хората, само че, съгласно нея, това не значи „ депутатите да абдикират от отговорностите си " и да се „ срият по домовете си ".

Вместо това Нинова изиска Народното събрание да вземе решение да разблокира Държавния запас и да раздаде на аптеките и хорате маски, ръкавици и алкохол.

„ Днес слагате венеца на безконтролната власт ", продължи с рецензиите тя, наблягайки, че с това решение Народното събрание ще „ трансферира всичко в ръцете на изпълнителната власт ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР