Парламентарната комисия за разследване на избора на нов боен самолет

...
Парламентарната комисия за разследване на избора на нов боен самолет
Коментари Харесай

Комисията „Грипен” няма да преподрежда офертите за нов изтребител

Парламентарната комисия за следствие на избора на нов военен аероплан организира първото си съвещание. Тя беше основана през предходната седмица, с цел да ревизира имало ли е напън върху работната група и служебното държавно управление при класирането на офертите за доставка на изтребители.

На първо място специалистите сложиха шведската оферта за „ Грипен”, а португалската оферта за изтребителите Ф - 16 беше декласирана.

Работата на комисията ще бъде открита и съвещанията ще бъдат закрити когато се гледа класифицирана информация.

Комисията няма за цел да преподрежда направеното класиране или да бави договарянията по доставка на новия аероплан само че при разкриване на нарушавания ще осведоми държавното управление. Целта е да се запознае с събитията към състезанието до края на септември.

На този стадий не е обсъждано дали ще бъдат привиквани служебният министър председател Огнян Герджиков и хора от администрацията на президента Румен Радев. Председателят на комисията Емил Христов отхвърли тя да е арбитражен съд против президента.

„ Не може виновни институции да споделят, че сме арбитражен съд – не, не сме арбитражен съд. Ние сме Народно заседание. Въпросите са сложени и би трябвало да бъде отговорено. Има доста въпроси, вие ще станете очевидци на тях по време на работата на комисията”, сподели пред публицисти той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР