Парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции и борбата със

...
Парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции и борбата със
Коментари Харесай

В НС обсъждат законопроект за изменението на закона за горивата

Парламентарната комисия за наблюдаване на приходните организации и битката със сивата стопанска система ще разиска законопроект за изменението на закона за горивата.
Преди това в Българската стопанска камара ще се организира работна среща по отношение на импортираното от държавното управление предложение за отсрочване влизането в действие на Закона с шест месеца.

Кабинетът взе това решение след заканите от митинги на дребните търговци, а едрият бизнес се раздели по тематиката.

Целта на срещата в Стопанската камара е изясняването на противоречивите въпроси сред браншовите организации на камарата, които са заинтригувани от Закона. Това са Българската петролна и газова асоциация, Българската асоциация на металургичната промишленост, Минно-геоложката камара и Камарата на строителите в България.

Преди седмица дребните търговци в сектора оповестиха, че ще излязат на митинг на “жълтите жилетки “, в случай че не бъдат импортирани ремонти в Закона, които смъкват бариерите пред тях. Тогава държавното управление реши, че е належащо още време, с цел да се уточняват текстовете в Закона и отсрочи влизането му в действие от 28 януари за 1 юли тази година.

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България поддържа решението на държавното управление, само че петролната и газова асоциация заяви, че напуща КРИБ поради това мнение, което не е в съгласие с нея.

За отлагането на Закона се разгласи и Асоциацията на индустриалния капитал в България, а Българската стопанска камара се опълчи.

Този проктозакон е причина и за абсурда сред олигарсите Кирил Домусчиев и Валентин Златев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР