Парламентарната комисия за борба със сивата икономика и контрабандата прие

...
Парламентарната комисия за борба със сивата икономика и контрабандата прие
Коментари Харесай

Златев обвини Домусчиев в конфликт на интереси

Парламентарната комисия за битка със сивата стопанска система и контрабандата одобри на първо чете Законът за горивата да бъде отсрочен със шест месеца. "За " гласоподаваха депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти. Решението на комисията се забави поради отсъствието на вносител от Министерския съвет.

"Има стотици дребни и междинни компании, които са изпълнили условията на Закона за горивата - имат банкови гаранции, похарчили са пари, привели са се в ред. Как да им кажем, че са създали всичко това за нищо. Утре те ще съдят страната, и то с съображение. " Така генералният шеф на "Лукойл България " Валентин Златев разяснява за отлагането на закона със шест месеца, признато на първо четене от водещата комисия в Народното събрание. Златев настоя да не се отсрочва действието на закона, а нужните промени да се създадат "в крачка ". Според него в този момент бизнесът и страната са клекнали пред сивата стопанска система.

Отлагането на закона се трансформира в мотив за ерес сред Петролната асоциация и КРИБ. Златев съобщи, че организацията, ръководена от Кирил Домусчиев, желала да отпаднат значими текстове, без които щяла да се узакони контрабандата. Шефът на "Лукойл " счита, че Домусчиев е в спор на ползи, защото през негово пристанище са минават солидни количества горива.

Както "БАНКЕРЪ " законът бе мотив БПГА да напусне КРИБ. Домусчиев преди дни съобщи, че главен мотор на норматива е точно Златев и той имал максимален интерес от него. " Ние не можем поради ползите на един човек и дребна групичка хора към него да не пазиме ползите на българския бизнес ", сподели Кирил Домусчиев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР