Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и

...
Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и
Коментари Харесай

Допуснаха до изслушване в пленарна зала Цацаров и Найденов за КПКОНПИ

Парламентарната комисия за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос позволи до чуване в пленарна зала и двамата претенденти за антикорупционен началник, съобщи БГНЕС.
След разглеждане на документите на двамата претенденти за антикорупционен началник /КПКОНПИ/ – депутатът Симеон Найденов от „ Воля ” и сегашният основен прокурор Сотир Цацаров, отрасловата комисия откри, че те са показали нужните документи и двамата дават отговор на законовите условия.
" Допускаме до чуване Симеон Найденов и Сотир Цацаров. След чуването ще дадем стимулираното си решение на депутатите ", изясни процедурата ръководителят на парламентарната комисия Борис Ячев.
Той обясни по какъв начин ще протече общественото чуване на претендентите. " Вносителите ще показват своите оферти в границите на 2 минути. Кандидатите имат по 15 минути, с цел да показват концепцията си за работата и също по този начин ще би трябвало да дават отговор на въпроси от залата ", разясни Ячев.
Номинацията на Сотир Цацаров за поста е на ГЕРБ и „ Обединени патриоти ”. Обвинител номер едно внесе в Народното събрание във вторник своята идея, в която предлага нов систематичен модел и устав за работата на комисията.
Изслушването на претендентите за антикорупционен началник е във вторник, 3 декември, от 9 часа в зала " Запад " на Народното събрание и ще бъде излъчено в ефира на БНТ1.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР