Парламентарната Комисия за борба с корупцията допусна до изслушване и

...
Парламентарната Комисия за борба с корупцията допусна до изслушване и
Коментари Харесай

Решимостта на Пламен Георгиев срещу Прокопиев допадна на депутат от Воля

Парламентарната Комисия за битка с корупцията позволи до чуване и двамата кандидати за ръководители на Антикорупционната комисия – любимеца на ръководещите Пламен Георгиев и издигнатия от Българска социалистическа партия Николай Николов. Интересна в тази ситуация е позицията на депутата от " Воля " Симеон Симеонов, който харесва Пламен Георгиев, тъй като е тръгнал да конфискува имуществото на предприемача и съиздател на " Капитал " Иво Прокопиев.

Ето цялата стенограма от съвещанието на комисията, представена от вестник " Сега ".

" Председателят на комисия Борис Ячев (Обединени патриоти): Слушам Ви, сътрудници, в случай че имате въпроси, отзиви. Заповядайте, господин Симеонов.

Симеон Симеонов (Воля): Мисля, че няма доста какво да обсъждаме. Ние познаваме прелестно тези хора. Идваха няколкократно, показаха своята работа, докладите за година. И от двамата аз персонално съм с хубави усещания. Направи ми усещане също решимостта на един от тях по проблема с Прокопиев, където писаха. Мисля, че е редно да допуснем и двамата претенденти.

Борис Ячев: Благодаря, господин Симеонов. Госпожа Сидорова.

Кристина Сидорова (БСП): Уважаеми господин Председател, сътрудници! Според документите, които са показани, те дават отговор на изискванията, записани в разпоредбите, тъй че нямаме причина да не ги допуснем. Смятам, че и двамата претенденти имат всички качества да се състезават за този пост.

Борис Ячев: Благодаря! "

През предходната година Комисията за конфискация под управлението на Пламен Георгиев заведе иск за конфискация на имущество на Иво Прокопиев, което по документи е добито изцяло законно. Комисията пренебрегва решения на съда и закона, по който работи, с цел да изиска запор на имущество поради законната продажба на " Каолин ", базирайки се на " противозаконната " приватизация на предприятието преди 17 години. Комисията не обърна внимание на обстоятелството, че никой не е споделил, че приватизацията е противозаконна, нито на обстоятелството, че отминалостта за конфискацията е 10 години. След това институцията разкарва документите по делото из цялата страна и най-после се спря на съдилищата в Бургас, които почетоха част от желаните запори.

Сега Пламен Георгиев е краткотраен ръководител на новата Антикорупционна комисия, а и любимец за неин непрекъснат началник. Другият претендент Николай Николов е член на закритата Комисия за откриване на спора на ползи, която се вля в Антикорупционната комисия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР