Парламентарната комисия по здравеопазване изслушва днес единствения кандидат за управител

...
Парламентарната комисия по здравеопазване изслушва днес единствения кандидат за управител
Коментари Харесай

Здравната комисия изслушва днес единствения кандидат за управител на НЗОК

Парламентарната комисия по опазване на здравето изслушва през днешния ден единствения претендент за шеф на Националната здравноосигурителна каса. Д-р Дечо Дечев е повдигнат от съдружните сътрудници ГЕРБ и " Обединени патриоти ".

Изборът на новия шеф на Националната здравноосигурителна каса е точка първа за петък. До процедурата се стигна след предварителното преустановяване на мандата на досегашния шеф на Касата проф. Камен Плочев поради неспособност да извършва отговорностите си повече от три месеца.

Кандидатът на ръководещите доктор Дечо Дечев е шеф на болничното заведение „ Св. Иван Рилски “ и е някогашен заместник-управител на Здравната каса.

Депутатите ще стартират новата пленарна седмица с разискванията по първо четене на измененията в Закона за акцизите и данъчните хранилища, свързани с нарастване на акциза на бездимните цигари.

Днес депутатите ще дебатират станалите противоречиви законодателни промени, импортираните от ГЕРБ, с които се усилва акцизната ставка за облагане на „ нагреваемите тютюневи произведения “. Законопроектът не беше отдръпнат. Въпреки че в плана за първо четене е записано уеднаквяване на акцизната ставка за тютюна за бездимните цигари с тази на стандартните, от ГЕРБ поеха ангажимент сред двете четения да се запише новото предложение – акцизът да се мери на база количество тютюн и да е 40% от ставката на стандартните цигари. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР