Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред проведе съвместно

...
Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред проведе съвместно
Коментари Харесай

Депутати поставиха въпроса за миграционния натиск пред турските си колеги

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред организира взаимно съвещание с Комисията по вътрешни работи на Великото национално заседание на Турция. На нея беше разисквана настоящата конюнктура на държавната граница с Турция, бежанският поток и съдействието сред двете страни.

Хамид Хамид, ръководител на вътрешната комисия, изрази вяра турските народни представители да предадат на Народното събрание терзанието на българските управляващи от мигрантския напън и от " възходящия трафик на хора ". По думите му инцидентната бежанска вълна е минала в друга фаза и към този момент идват единствено проведени от трафиканти бежанци. Той добави, че информации на службите демонстрират, че това са стопански мигранти, а не хора, бягащи от войната. Хамид изрази вяра, че турските управляващи ще усилят наличието на полиция по границата и с общи старания сред двете страни мигрантският напън ще бъде овладян.

От турска страна, ръководителят на вътрешната комисия към Великото национално заседание на Турция Джелалеттин Гювенч подчертава на опциите за завишаване на икономическото съдействие и в битката с престъпността, изключително с тероризма. По думите му Европейски Съюз може и би трябвало да помогне на двете страни в насърчаване на инфраструктурата, в частност на границата, с цел да се подобрят още икономическите отношение сред България и Турция. Според него това ще бъде от изгода и за страните в Европа.

Ние знаем, че нямаме положително завещание от предишното, само че желаеме да оставим доста положително завещание за поколенията, които идват след нас, уточни Гювенч в края на срещата.

Утре следва турската делегация да се срещне с ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов и с вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР