Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред преодоля президентското

...
Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред преодоля президентското
Коментари Харесай

Вътрешната комисия в парламента преодоля президентското вето върху промените в Закона за МВР

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред преодоля президентското несъгласие върху измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи. Законопроектът бе признат на второ четене от депутатите на 11 юни и бе върнат за ново разискване от президента Румен Радев на 22 юни.

Несъгласието на президента е с наредбите, които дублират защитата, реализирана по Закона за Националната работа за защита. Според Радев дублирането на функционалности основава условия за неефективно и безрезултатно потребление на държавен запас, без гаранции за по-голяма сигурност.

"За " повторното приемане на законопроекта гласоподаваха 10 народни представители, а един гласоподава "против ".

Окончателното решение ще бъде взето от пленарната зала. Според Правилника за организацията и активността на Народното събрание ветото се смята за преодоляно, в случай че Народното събрание одобри наново закона с болшинство повече от половината от всички народни представители.

Ако върнатият закон не получи нужното болшинство и е оспорен по принцип, той предстои на разглеждане по реда, очакван за разискване и приемане на законопроекти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР