Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта отхвърли

...
Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта отхвърли
Коментари Харесай

Парламентарната комисия за децата отхвърли Истанбулската конвенция

Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта отхвърли Истанбулската спогодба с 10 на 9 гласа, оповестява електронното издание на в.”Сега”.

Решаващ е бил гласа " срещу " на депутата от ГЕРБ Георги Марков. Ратификацията на противоречивия документ била подкрепена от останалите народни представители на ГЕРБ, както и от Движение за права и свободи. Срещу тях били депутатите от " Българска социалистическа партия за България ", Обединени патриоти и партия " Воля ".

Минути по-късно правната комисия одобри предлагането на Българска социалистическа партия за анулация на разглеждането на документа с 10 на 8 и един въздържал се.

„ Да отложим разглеждането на точката от дневния ред за Истанбулската спогодба, с цел да можем, когато пристъпим към разискването, да сме сигурни в своя избор”, сподели Пенчо Милков от Българска социалистическа партия, като уточни, че документът е основал „ разделяне в обществото, което с всеки идващ ден придобива по-големи измерения”.

Според него претекстовете не дават отговори, а преразказват пасажи от конвенцията.

„ Повече от 3 години съобразяваме, че има такава Конвенция и отражението й в законодателството. Стремили сме се да създадем подобаваща правна среда за използването й, когато бъде утвърдена “, съобщи Данаил Кирилов от ГЕРБ преди гласуването.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР