Парламентарната комисия по регионално развитие не се съобрази с наложеното

...
Парламентарната комисия по регионално развитие не се съобрази с наложеното
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха ветото срещу ограниченото къмпингуване

Парламентарната комисия по районно развиване не се съобрази с наложеното от президента Румен Радев несъгласие върху лимитираната опция за диво къмпингуване посредством вкарването на палатки, кемпери и каравани в специфични места, които обаче още не е ясно къде и от какъв вид ще са и дали ще са задоволителни за този тип туристи.

На съвещание на комисията в сряда с един глас повече ветото бе преодоляно и депутатите прегласуваха върнатите два параграфа от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. От дали своят вот 13 членове на комисията седмина бяха " за " наново приемане на поправките, а останалите шестима – " срещу ".

Срещу поправките стартира поредност от митинги, проведени от групата " Бетономорие ", срещу тях се изрекоха и членове на Българското кемпер общество. Въпреки това обаче ръководещите остават непреклонни за рестрикциите.

Сега ветото би трябвало да мине и през пленарна зала, където също се чака безпроблемно да бъде преодоляно и ръководещите да бетонират поправките. Те с изключение на рестриктивните мерки за къмпингарите плануват и възбрана за разполагането на плажни такъми като палатки, чадъри, кърпи и шезлонги върху пясъчните дюни. При нарушаване санкциите ще са от 500 до 1000 лева Приети бяха наказания и за паркиране или прекосяване на коли през пясъчните формирания. Те ще бъдат от 1000 до 3000 лева, като може да се конфискува и имущество на стойност сред 3000 и 5000 лева Законът важи освен за плажните дюни, само че и за тези наоколо до крайбрежните зони.

Правният консултант на президента Румен Радев – проф. Емилия Друмева, отбрани ветото и уточни, че то е инструмент за балансиране сред другите управляващи и опция за преосмисляне и бърза и ефикасна промяна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР