Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие на второ четене

...
Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие на второ четене
Коментари Харесай

Бюджетната комисия намали ДДС-то на детските стоки на 9%

Парламентарната комисия по бюджет и финанси одобри на второ четене Законопроекта, импортиран от депутатите от Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски и Йордан Цонев, ДДС-то за бебешки храни бебешки храни и памперси да падне от 20% на 9%. Книжните издания също ще се употребяват от понижената данъчна ставка. 

Предложението за понижаване на налога на детските артикули беше подкрепено и от председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова, която кардинално е против диференцирането на ставката.

Намаленото Данък добавена стойност ще важи за детските храни за деца до 3-годишна възраст, както и за детски фармацевтични артикули, в това число памперси. Към Закона за налог добавена стойност (ЗДДС) ще се сътвори ново приложение. В него се показва кои храни и детски фармацевтични артикули ще се таксуват с по-ниско Данък добавена стойност.

Според приложението това са приспособени бебешки млека, прахообразни каши за бебета или за дребни деца, хомогенизирани зеленчукови или плодови пюрета в съдове с чисто тегловно наличие, ненадвищаващо 250 грама. Включени са и пюретата от месо, риби, зеленчуци, плодове или ядки с тегло до 250 година
Намалението ще направи по-достъпни храните и фармацевтичните артикули за повече фамилии.

По нпредложение виното, бирата и алкохолът, сервирани в заведенията за хранене и предоставяни като част от кетъринг услуга, остават с данък от 20%.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР