Парламентарната комисия, която трябва да изясни обстоятелствата около класирането на

...
Парламентарната комисия, която трябва да изясни обстоятелствата около класирането на
Коментари Харесай

Главният секретар на Радев: Комисията Грипен е трибунал, с който атакуват президента

Парламентарната комисия, която би трябвало да обясни събитията към класирането на офертите за изтребители, е арбитражен съд, с който се нападна президентът Румен Радев.

Това разяснява пред bTV основният секретар на президента Димитър Стоянов. По думите му процесът е " манипулиран от господин Цветан Цветанов ":

„ Целият този развой беше манипулиран от господин Цветан Цветанов. Непрекъснато се внушаваше, че има корупция по високите етажи, непрестанно се подаваха информации, че е оказан напън от президентската институция върху служебното държавно управление, върху комисията, която прави оценка офертите. Стигна се до такава степен дори да се приказва, че под въздействието на президентската институция единият план е бил интензивен – този за изтребителя, другият – за военноморските сили – занимателен “, сподели Стоянов.

Според него несъмнено има борба сред лобисти и летци, само че и сред лаици и експерти.

„ Видяхме лаишки изявления в доста средства за всеобща информация, включи се и експрезидентът Росен Плевнелиев. Не знам дали ви направи усещане, че всички тези, които излизаха по медиите, разясниха за какво „ Ф–16 “ е декласиран, а в това време никой не попита за какво „ Юрофайтър “ е на второ място “, сподели Стоянов.

По думите му „ с тази комисия се сътвори усещане, че парламентарната група на ГЕРБ си обезпечи арбитражен съд в Народното събрание, с който да бъде нападнат президентът “.

Стоянов добави, че президентът не е бързал планът да бъде осъществен, а „ в настояването за даване на предложения има съответни дати. Това искане и тези дати са написани от господин Николай Ненчев и господин Божидар Лукарски – министри в държавното управление „ Борисов 2 “. Там има съответно заковани дати – 13 март – за приемане на предложения, от 14 до 31 март – работа на комисията, по-късно – оценка и взимане на решение “.

Гостът счита, че би било неприятен сигнал, в случай че служебното държавно управление не се беше признесло и даже е трябвало да го направи по-рано.

На въпрос дали е имало операция на критериите, с цел да бъде определен един или различен аероплан, Стоянов отхвърли.

Важно е да се разбере, че няма определен аероплан, разясни той. Това класиране сега е класирането на военната експертиза, решението остава на държавното управление, нищо не му пречи да вземе радикално друго решение.

Време е лобистите да спрат да вървят по малките екрани, а да се даде естрада на експертите, счита Стоянов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР