Парламентарната икономическа комисия прие промени в приватизационния закон и отложи

...
Парламентарната икономическа комисия прие промени в приватизационния закон и отложи
Коментари Харесай

Икономическата комисия в НС финтира журналистите с промените в приватизационния закон

Парламентарната икономическа комисия одобри промени в приватизационния закон и отсрочи произнасянето си по предлагането на държавното управление да се приватизира обособена част от пристанище Видин, представляваща моторен транспортен съд. Точката за раздържавяването на кораба е била отсрочена, защото от Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията не дали нужната спомагателна информация.
Всъщност решенията бяха взети откакто съвещанието на комисията беше изтеглено напред и по този начин депутатите финтираха журналистие.
Промените в Закона за приватизация и следприватизационен надзор са механически и целят отразяване на осъществени промени във фирмени наименования на сдружения от забранителния лист и премахване на позволена неточност във фирменото название на " АРМСТРОИНВЕСТ " ЕАД София, водено неправилно в листата като " Триармстройинвест " ЕООД София. Предстои поправките да се гласоподават в пленарна зала.
Според плана в така наречен забранителен лист - приложение № 1 към член 3, алинея 1 от Закона за приватизация и следприватизационен надзор, в раздела за сдружения с принципал Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията се включва " Информационно обслужване " - АД, София, което продължава да се води в раздела с сдружения на финансовото министерство, въпреки, че още от 2012 година е изменен органът, упражняващ правата на страната в капитала и на това сдружение от министъра на финансите на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията.
В раздела от забранителния лист за сдруженията с принципал военното министерство се включват " ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ " ЕАД, София “, което в листата се води с предното название " Терем " ЕАД - София; „ АРМСТРОЙИНВЕСТ “- ЕООД, София, неверно водено в листата като Триармстройинвест ЕООД София; МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ЛЕЧЕНИЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ „ ВИТА “ - ЕООД, Велинград “, която се води в листата като „ Многопрофилна болница за долекуване, дълготрайно лекуване и рехабилитация " Вита " - ЕООД, Велинград.
В раздела за сдруженията с принципал Министерство на културата се вписва „ Национален замък на културата – Конгресен център София “ ЕАД, София, което в листата към приватизационния закон се води с принципал финансовия министър, само че от 2013 негов принципал стана министъра на културата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР