Парламентарната група ВОЛЯ- Българските Родолюбци призовава президента Румен Радев да

...
Парламентарната група ВОЛЯ- Българските Родолюбци призовава президента Румен Радев да
Коментари Харесай

ВОЛЯ призовава Румен Радев да говори парламента, а не на улицата

Парламентарната група „ ВОЛЯ- Българските Родолюбци ” приканва президента Румен Радев да се възползва от правото, което му дава член 98 от Конституцията и да приказва от парламентарната естрада.
„ България е парламентарна република и е въпрос на почитание към институциите всевъзможни хрумвания за смяна на ръководството да бъдат изложени точно в постройката на Народното събрание. Това би икономисало ненужно напрежение и ще понижи риска от конфликти. Агресията на площадите е безусловно неприемлива! Недопустимо е и висшите държавници да я подстрекават, камо ли посредством това да обслужват някакви подмолни ползи! Не съм сюрпризиран, че единствено ние от ВОЛЯ сега призоваваме всички към разсъдък и държавническо държание. Президентът би трябвало да е обединител, а да не се държи като партиен водач. Даваме му късмет да се прояви точно като подобен ”, съобщи зам.-председателят на Народно събрание и водач на ВОЛЯ Веселин Марешки.
От ВОЛЯ обявиха още, че е редно Румен Радев да участва в пленарната зала по време на дебата по вота на съмнение към кабинета.
„ Очакваме от президента да разясни каква е визията му за България след митингите. Ако няма такава, то излиза, че не е никакъв държавен глава, а елементарен подбудител, който употребява този пост, с цел да обслужва ползите на Българска социалистическа партия. При това състояние би трябвало да вървим и към предварителни президентски избори ”, разяснява още Марешки.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР