Парламентарната група "Обединени патриоти" ще подкрепи действащия в момента главен

...
Парламентарната група "Обединени патриоти" ще подкрепи действащия в момента главен
Коментари Харесай

Симеонов и Цацаров искат да се стесни обхвата на проверяваните от КПКОНПИ

Парламентарната група "Обединени патриоти " ще поддържа настоящия сега основен прокурор Сотир Цацаров за ръководител на антикорупционната комисия. Това сподели националният представител от НФСБ и ръководител на Комисията за битка с корупцията и парламентарна нравственос Борис Ячев след чуването на Цацаров пред групата.

На въпрос с какво основният прокурор е убедил "Обединени патриоти ", че е подобаващ за длъжността, Ячев отговори, че обвинител №1 имал добра визия за промяна в профилираната комисия, за промяна в законодателството и за това по какъв начин би трябвало да бъде вдигната комисията на крайник, с цел да може да оправдае публичните упования. Цацаров впечатлявал с визията си за активността на антикорупционния орган като негов предстоящ ръководител.

"Стара история е предлагането на Българска социалистическа партия президентът да избира ръководителя на КПКОНПИ ", уточни Ячев. Той добави, че когато се обсъждал и приемал Законът за противопоставяне на корупцията, било признато и се наложено мнението, че ръководителят би трябвало да бъде предлаган и избиран от Народното събрание, а не от президента.

"Искаме свиване на обсега на проверяваните лица от КПКОНПИ ". Това сподели водачът на НФСБ Валери Симеонов и посочи, че основният прокурор бил на същото мнение. Симеонов уточни, че трябвало да се направи по този начин, че комисията да дава резултати, а не да бъде наказателен орган. "Чухме визията и разбирането на Цацаров във връзка с директните незабавните промени, на които чисто административно би трябвало да бъде подложена тази комисия ", сподели още той.

Лидерът на НФСБ означи, че с основният прокурор са на едно едно мнение и за това, че съставът на комисията е "пракалено раздут и би трябвало да се разчисти антикорупционният закон с прекомерните полицейски пълномощия, СРС-та и впрочем ". С Цацаров коментирали и прекомерно усложнените заявления. "Много постоянно попълващият декларацията става извършител и е упрекнат в недобросъвестно попълване ", означи Симеонов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР