Парламентарната група „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО” да

...
Парламентарната група „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО” да
Коментари Харесай

„Атака“: ПГ на Обединени патриоти трябва да бъде заличена в регистрите на НС

Парламентарната група „ Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО” да бъде заличена в регистрите на Народното събрание и депутатите от партиите на Каракачанов и Симеонов да бъдат оповестени за самостоятелни. Писмо с такова искане изпратиха народните представители от Политическа партия „ Атака “ до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, оповестиха от пресцентъра на партията.
Основание за реакцията им е изключването на водача на „ Атака “ и създател на обединението Волен Сидеров и сътрудниците му Десислав Чуколов и Павел Шопов, както и последвалото овакантяване на останалите депутати от така наречен парламентарна група на Оперативна програма.
В претекстовете си до ръководителя на Народно събрание те се базират на Коалиционното съглашение сред трите партии, където в член 16 категорично е записано името на ПГ. След изваждането на "Атака " от групировката името на парламентарната група автоматизирано става юридически нелегитимно и следва заличаването ѝ в специфичния указател на Народното събрание по смисъла на член 14, алинея 2 от Правилника за организацията и активността на Народно събрание.
Според тях сега се прави опит да се разгласи за законна парламентарна група, която след изваждането на „ Атака “ към този момент не съществува.
„ В тази тенденция към този момент се вършат опити безшумно, добродушно и незабележимо да се прелегитимира с всички произлизащи от това последствия фиктивен, от позиция на правото и текстовете на Правилника, индивид в 44-то Народно събрание”, пишат депутатите от „ Атака “.
Междувременно те упорстват да бъдат спрени всевъзможни разпоредителни и в действителност дейности, последвали освобождението на Волен Сидеров от председателското място, до решение на проблема.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР